Според южнокорейската армия Северна Корея е изстреляла две балистични ракети

...
 
Според южнокорейската армия Северна Корея е изстреляла две балистични ракети
Коментари Харесай

Северна Корея е изстреляла балистични ракети в Японско море

 

Според южнокорейската войска Северна Корея е изстреляла две балистични ракети с дребен обхват във водите сред Корейския полуостров и Япония, съобщи БГНЕС.

Южнокорейските военни оповестиха, че са засекли изстрелването от региона Сунан в Пхенян, откъдето ракетите са прелетели към 550 км, преди да паднат в морето, което Южна Корея назовава Източно море, а Токио – Японско море.

Последното изстрелване на ракети се случи единствено ден откакто Сеул и Вашингтон организираха първата си взаимна среща на Консултативната група по нуклеарни въпроси.

Обединеният комитет на началник-щабовете осъди ракетните изстрелвания и ги назова „ актове на забележителна провокация “, които вредят на мира в района.

„ Нашите военни ще поддържат твърда позиция на подготвеност, основана на качества да отговорят изрично на всевъзможни севернокорейски провокации “, се споделя в изказването.

Японският министър на защитата Ясуказу Хамада удостовери, че ракетите са прелетели на разстояние до 600 км. с оптималната височина от към 50 км. и явно са паднали отвън изключителната икономическа зона на Япония.

Той добави, че е допустимо те да са се движили по неправилна траектория.

До момента обаче Северна Корея не е коментирала или удостоверила случая.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР